среда, 9 декабря 2015 г.

1 грудня Всесвітній день боротьби зі СНІДом



1 грудня Всесвітній день боротьби зі СНІДом


У всьому світі сьогодні говорять про СНІД, про те, яку загрозу існуванню людства несе ця глобальна епідемія. Можна згадувати і оплакувати тих, хто вже помер або смертельно хворий, можна говорити про масштаби трагедії і про те, що тільки чума 20, а тепер вже і 21 століття загрожує існуванню людства ...

5 червня 1981 Американський Центр контролю над захворюваннями зареєстрував нову хворобу - СНІД (синдром набутого імунодефіциту).

Всесвітній день боротьби зі СНІДом (World AIDS Day) вперше відзначався 1 грудня 1988 року після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров'я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією по ВІЛ / СНІДу. Щорічно відзначається 1 грудня Всесвітній день боротьби зі СНІДом служить справі зміцнення організованих зусиль по боротьбі з пандемією ВІЛ-інфекції та СНІДу, що поширюється по всіх регіонах світу. Організовані зусилля спрямовані на зміцнення громадської підтримки програм профілактики розповсюдження ВІЛ / СНІД, на організацію навчання та надання інформації по всіх аспектах ВІЧ / СНІД.
01 грудня 2015 року в ЕБГ «Гармонія» відбулися заходи, приурочені Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом:
   - виховні години та лекції;
   - виготовлення та розповсюдження червоної стрічки – символу боротьби зі СНІДом;
   - виготовлення учнями протягом дня плакату «Моє слово-підбадьорення до ВІЛ-інфікованих людей»;
- лист ВІЛ-інфікованому;
- тренінги та бесіди практичного психолога та соціального педагога з даної теми;
- перегляд та обговорення фільму «Тест» 5-11 класи

Комментариев нет:

Отправить комментарий