среда, 9 декабря 2015 г.

Акція «16 днів проти насильства»



Акція «16 днів проти насильства»
  З метою подолання проблеми насильства в сім'ї та учнівському середовищі, формування правової свідомості підростаючого покоління у всіх школах міста проводилась акція «16 днів проти насильства».
  Не залишилась осторонь і гімназія.
У закладі відбулося оформлення тематичного інформаційного стенду для учнів, батьків, педагогів «Ми проти насильства», оновлення матеріалів в куточках «Охорона дитинства» та «Для вас, батьки», публікація просвітницьких матеріалів на блозі соціального педагога, виставка-конкурс фото-робіт «Один день із життя моєї родини» для учнів 1-4 класів, конкурс творів на тему «Щастя моєї сім’ї» для 5-11 класів, проведення  заняття електронного курсу «Торгівля людьми- сучасне рабство» на тему «Що таке торгівля людьми?» для учнів 1-4 класів, проведення  заняття електронного курсу «Торгівля людьми- сучасне рабство» на тему «Хто може постраждати від торгівлі людьми?» для учнів 5-6 класів, проведення заняття  електронного курсу «Торгівля людьми- сучасне рабство» на тему «Хто такі торговці людьми і як вони вербують своїх жертв? Які наслідки торгівлі людьми» для учнів 7-8 класів, проведення заняття  електронного курсу «Торгівля людьми- сучасне рабство» на тему « Як я можу уберегти себе та своїх близьких від торгівлі людьми» для учнів 9-11 класів, проведення тренінгового заняття «Навички ефективного ненасильницького спілкування» для учнів 7-9 класів, проведення виховних годин на теми:
- « Права людини» для учнів 1-4 класів;
-  « Молодь проти насильства !», « Жертви мовчання», «Насильство. Види покарання», «Захисти себе та близьких»; « Скривджені діти або що таке зловживання щодо дітей» для учнів 5-9 кл;
- «Сексуальне рабство та торгівля людьми на початку ХХІ століття» для учнів 10-11 класів.
Проведені інформаційні п’ятихвилинки, присвячені Міжнародному дню з викорінення насильства щодо жінок.
Практичним психологом Першиною З.В.. у рамках щорічної акції «16 днів проти насильства» було проведено: виховні години серед учнів 1 – 4 класів за темою: «Правила поведінки». Також була проведена година спілкування у 1 класі на тему «Твої права та обов'язки». Учні старшої та середньої ланки  взяли участь в опитуванні «Знання правил поведінки у сучасному світі». Було з’ясовано, що учні добре обізнані з питань правової поведінки та культури у сучасній школі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий